top of page

Om Skolan

Hosiannaskolan startades 1996 och är idag en etablerad kristen friskola i norra Hälsingland. De senaste läsåren har skolan haft mellan 50-60 elever i årskurserna F-9. Utöver det har vi ca 30 barn i förskolan. Här nedan kan du läsa mer om oss.
Uppdrag

Hosiannaskolan är en fristående skola med en kristen värdegrund och livsstil, där huvudmannen är Nordanstigs Kristna Center.

Uppdraget som skolan har är tvåfaldigt. Vi möter samhällets krav genom att vi följer läroplanen LGR 11, och är godkända av Skolverket och står under deras insyn. Samtidigt står vi som skola på en kristen värdegrund.

Mål

Likabehandlingsplan:

Vi vill förmedla en undervisning som på ett allsidigt sätt ger våra elever goda ämneskunskaper och färdigheter.

Vi vill att Hosiannaskolan ska bli känd för en positiv, mobbningsfri och motivationsskapande miljö där elever får utvecklas och växa.

Vår Profil

Hosiannaskolans profil kommer främst fram genom en kristen utbildning, då vi utanför ordinarie skoltid erbjuder kristendomsundervisning.

 

Vi lägger också stor vikt vid skolans val religionen kristendom. Här får eleverna en fördjupning i ämnet kristendom.

Arbetssätt

Vi har också funnit att små åldersblandade klasser på högst 15 elever ger varje individ möjlighet att synas och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Ansök till Hosiannaskolan

Är ni intresserad av att ha ert/era barn hos oss och vill veta mer är ni välkommen att kontakta oss. Annars kan ni också ladda ner ansökningshandlingarna och skicka in till oss. 

bottom of page